ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιώργος Κασαπίδης(ΝΔ): «Κυβερνητική αδιαφορία για παραγωγούς & καταναλωτές»

 
 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, στο πλαίσιο των επαφών με παραγωγικούς φορείς, επισκέφτηκε, στο Ύπατο Θηβών, μονάδα συσκευασίας αυγών και είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.).

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με κυριότερο το πρόβλημα των παράνομων «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αυγών στη χώρα μας.

Ενθάρρυνε τους εκπροσώπους της Ένωσης να οργανωθούν σε Ομάδες Παραγωγών, ώστε να διεκδικήσουν πιο εύκολα συμμετοχή σε προγράμματα και χρηματοδότηση με βάση τη νέα κοινοτική νομοθεσία.

Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, ότι η Νέα Δημοκρατία, ως Aντιπολίτευση σήμερα και ως Κυβέρνηση αύριο, θα είναι σταθερά δίπλα στις προσπάθειες των παραγωγών για την ανάπτυξη του κλάδου.

Μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ε.Α.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα μια περίτρανη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον παραγωγικό κόσμο της χώρας στην τύχη, αποτελεί ο κλάδος των αυγοπαραγωγών, καθώς οι αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αυγών από γειτονικές χώρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εδώ και ένα χρόνο και απειλούν να τινάξουν τον κλάδο στον αέρα.

Ενώ οι Έλληνες αυγοπαραγωγοί κατάφεραν τα τελευταία 25 χρόνια, με τις επενδύσεις τους στην τεχνογνωσία και την τεχνολογία, να πετύχουν σχεδόν την αυτάρκεια της χώρας μας, με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται από κυκλώματα που ελληνοποιούν κατώτερης ποιότητας αυγά τρίτων χωρών, κινδυνεύουν με κατάρρευση. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις, ο αρμόδιος Υπουργός παρακολουθεί παθητικά τη συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής και του κλάδου. Η αδράνεια του Υπουργείου και των συναρμόδιων Αρχών να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά είναι πλέον ύποπτη.

Την ίδια στάση τηρεί η Κυβέρνηση και στις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις κι άλλων ζωοκομικών προϊόντων (κρέας, γάλα, τυριά), παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των παραγωγών αλλά και τις διαρκείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας.

Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη, όχι μόνο απέναντι στον παραγωγικό κόσμο, αλλά και απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές, που τους αφήνει απροστάτευτους στις ορέξεις απατεώνων, οι οποίοι με την ανοχή της αισχροκερδούν σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας. Κλείνει έτσι το μάτι στους "νονούς" που βαφτίζουν ως ελληνικά, προϊόντα τρίτων χωρών κατώτερης ποιότητας και μάλιστα χωρίς την έκδοση τιμολογίων.

Άμεσα, η Κυβέρνηση οφείλει να ενεργοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές για ελέγχους στην αγορά με σκοπό την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών και της εγχώριας παραγωγής». 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Γιώργος Κασαπίδης(ΝΔ): «Κυβερνητική αδιαφορία για παραγωγούς & καταναλωτές» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: