Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κεφτεδάκια με κρεμμυδάκια στιφάδου σε κόκκινη σάλτσα


Υπέροχα κεφτεδάκια με κρεμμυδάκια στιφάδου σε πεντανόστιμη κόκκινη σάλτσα. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό, χορταστικό αγαπημένο απ” όλους πιάτο για το οικογενειακό και όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (2/3 + 1/3 της ποσότητας χωριστά)
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 1 αυγό
  • 1 φέτα ψωμί, μουλιασμένη και στυμμένη 
  • 1 κύβος ζωμός βοδινού, θρυμματισμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο + 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το μείγμα μπαχαρικών:
  • 1/2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (2/3 της ποσότητας μαϊντανού) και τα ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν οι γεύσεις. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια. 
  2. Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώματα απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε σε πιατέλα. Προσθέτετε στη ζεστή κατσαρόλα το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και κάνουν μια ελαφριά κρούστα. 
  3. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη, τα ντοματάκια κονκασέ αλατοπίπερο και ξαναβάζετε τα κεφτεδάκια στη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε και το μείγμα μπαχαρικών (έχετε ήδη αναμίξει όλα τα υλικά ή τα υλικά προτίμησής σας σε ένα μπολάκι), 3/4 ποτηριού νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό, σε μέτρια θερμοκρασία, για 30 λ περίπου μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. 
  4. 10 λ πριν κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε τον υπόλοιπο 1/3 ψιλοκομμένο  μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε το φαγητό σας με πιλάφι, ή κους κους ή πατάτες τηγανιτές.

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Κεφτεδάκια με κρεμμυδάκια στιφάδου σε κόκκινη σάλτσα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.