Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υπέροχη σοκολατένια τάρτα


Μια συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με βάση με cookies, κρέμα και γκανάς σοκολάτας, γαρνιρισμένη με σαντιγί με κακάο. Η απόλυτη τάρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας. 

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. cookies σοκολάτα
  • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γκανάς σοκολάτας και επικάλυψη:
  • 270 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
  • Για τη κρέμα σοκολάτας:
  • 1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 100 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο 
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. Θρυμματίζετε τα cookies στο multi, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μείγμα ισομερώς, πατώντας το ελαφρώς, στη βάση και τα τοιχώματα μέχρι 3 εκ. ύψος. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Για τη κρέμα σοκολάτας: Διαλύετε καλά σε μπολάκι τον καφέ σε 1 κ.σ. ζεστό νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το λιωμένο καφέ και το γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λ ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Κοσκινίζετε και αναμιγνύετε το κακάο και τα αλεύρια και χτυπάτε ελαφρώς το αυγό. Μόλις μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα προσθέτετε σταδιακά τα αλεύρια και τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 (μέχρι η επιφάνεια της σοκολάτας να είναι σταθερή στην αφή).  Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 20 λ.
  4. Για τη γκανάς σοκολάτας και επικάλυψη:  Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος. Στρώνετε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας τα 2/3 της γκανάς και κρατάτε το υπόλοιπο 1/3 στην άκρη. 
  5. Βάζετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος με το κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Απλώνετε πάνω από τη κρέμα και τη γκανάς το μείγμα σαντιγί, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γκανάς.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υπέροχη σοκολατένια τάρτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.