Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ντομάτες μακράς διαρκείας!

 
Οι ντομάτες βρίσκεται καθημερινά στην διατροφή εκατοντάδων εκ. ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα μειονεκτήματα της είναι ότι δεν διατηρείται φρέσκια και… σφριγηλή για ικανό χρονικό διάστημα και γρήγορα αρχίζει να μαλακώνει και να αλλοιώνεται η γεύση της.

Ομάδα βιολόγων του Πανεπιστημίου Royal Holloway και της Σχολής Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ εντόπισαν ένα γονίδιο που κωδικοποιεί ένα ένζυμο το οποίο παίζει κρίσιμο ρόλο στην υφή της τομάτας και ειδικότερα στη διαδικασία που την κάνει πιο μαλακή.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η απενεργοποίηση του γονιδίου θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων ποικιλιών που θα διατηρούν την φρεσκάδα τους για μεγαλύτερο διάστημα ενώ επίσης θα έχουν καλύτερη γεύση από τις υπάρχουσες ποικιλίες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η γενετική αυτή τροποποίηση δεν θα επηρεάζει την διαδικασία ωρίμανσης της ντομάτας αλλά μόνο το πόσο σφιχτή και νόστιμη θα είναι. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Biotechnology».
 
tovima.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ντομάτες μακράς διαρκείας! Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.