Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πατάτες “ογκρατέν” με τυριά ζαμπόν & μπέικον


Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ένα αγαπημένο υλικό. Τη πατάτα…Την αγαπημένη μικρών και μεγάλων Πατάτα. Ο συνδυασμός της πατάτας, των τυριών, του μπέικον, του ζαμπόν και των καρυκευμάτων προκαλούν μια ευχάριστη “έκρηξη” γεύσεων.

Υλικά συνταγής
  • 600 γρ. γραβιέρα ή  κασέρι ή τσένταρ ή άλλα κίτρινα τυριά που λιώνουν
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες μισοβρασμένες
  • 350 γρ. ζαμπόν σε χοντρές φέτες
  • 250 γρ. μπέικον 
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 ml με λίγα λιπαρά
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • μοσχοκάρυδο σκόνη
  • κύμινο ή πάπρικα
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Καθαρίζουμε με μισοβράζουμε τις πατάτες σε αρκετό αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν ελαφρώς τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
  2. Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μεγάλους κύβους και το μπέϊκον σε μεγάλες φέτες. Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Ανακατεύουμε σε μπολ το γάλα, το υπόλοιπο βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, κύμινο και μοσχοκάρυδο.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο, με λίγο από το βούτυρο, ένα πυρίμαχο σκεύος 22 Χ 32 εκ. περίπου. Στρώνουμε τις μισές πατάτες και τα μισά αλλαντικά, βάζουμε επάνω το μισό τυρί και τα περιχύνουμε με το μισό μείγμα γάλακτος. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση με την ίδια σειρά. Τελειώνουμε με στρώση τυριών και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πατάτες “ογκρατέν” με τυριά ζαμπόν & μπέικον Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.