Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κινητοποίηση Αγροτών & Κτηνοτρόφων στον Κόμβο Κουβαρά


Μετά από απόφαση που πάρθηκε σε ευρεία σύσκεψη στην Αμφιλοχία αλλά και στα πλαίσια κινητοποιήσεων που εξείγγειλε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, η ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Αστακού καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τη Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ. στον κόμβο κουβαρά.

Η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, μας χρωστά την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα από το 2ο εξάμηνο του 2013 και δώθε. Μας χρωστάει από ολοκληρωμένη διαχείριση, από τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, χρωστάει σε χιλιάδες αγρότες τη βασική ενίσχυση, αλλά και συνδεδεμένη σε μια σειρά προϊόντα. Την ίδια στιγμή στέλνει στο Δημόσιο Ταμείο ή απειλεί με κατασχέσεις αγρότες που χρωστάνε και αυξάνει τα ποσά με τόκους υπερημερίας, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα χρήματα που δεν μας έχουν δώσει οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.

Πληρώνουμε αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο 2015, μειώνουν τις συντάξεις, αύξησαν τον ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη ανάγκης στο 24%, αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ σε χωράφια και στάβλους, οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι εξευτελιστικές. Όλα αυτά σε συνδιασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ που μειώνει 60% τις όποιες αγροτικές ενισχύσεις έως το 2020, μας στέλνει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό

Οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα που μας πέρασε πάνω από 40 ημέρες αντιπαλέψαμε στο δρόμο του αγώνα τη πολιτική του ξεκλιρήσματος ανέδειξαν και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά κυρίως την ενότητα του κινήματος που χρειάζεται για να τα αντιπαλέψεις. Ανέδειξε ακόμα πως ο αγώνας μας δεν είναι μία και έξω. Ο δρόμος του αγώνα είναι μακρύς και δύσκολος για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που μας στέλνουν στο ξεκλίρησμα και στην ανεργία. Αναδείχτηκε ακόμα πως μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, θέλουμε πλάι μας τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τους συνταξιούχους που πλήτονται από την ίδια πολιτική.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

• Άμεση εξόφληση όλων όσα μας χρωστάει η κυβέρνηση από ενιαία ενίσχυση, συνδεδεμένες, περιβαλλοντικά προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις αλλά και από εμπόρους και βιομήχανους, π.χ. καπνοπαραγωγοί μακρυνείας.
• Να σταματήσουν τα χαράτσια! Μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.
• Ασφάλιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ ώστε όλοι να έχουν υγειονομική κάλυψη. Κανένα χαράτσι για την Υγεία, κατάργηση της ασφαλιστικής εισφοράς που θα φτάσει στο 6,95%, η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων και δεν είναι εμπόρευμα.
• Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Να φορολογηθούν μεγαλοαγρότες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι κλιμακωτά ως και 45%».
• Να λύσει άμεσα το πρόβλημα των εκτιμήσεων και αποζημιώσεων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% για όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο.
• Να δωθούν άμεσα στους κτηνοτρόφους οι άδειες των σταβλικών εγκαταστάσεων και των πρόχειρων καταλημάτων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα.
 
e-maistros.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 
Κινητοποίηση Αγροτών & Κτηνοτρόφων στον Κόμβο Κουβαρά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 5:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.