Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαρίσιο σνίτσελ τηγανιτό & κολοκυθοκεφτέδες με φέτα


Θέλετε ένα εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο; Μια συνταγή για μοσχαρίσιο, τηγανιτό σνίτσελ τηγανιτό με υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, γαρνιρισμένο με το μυρωδάτο Ιταλικό μείγμα γκρεμολάτας.  

Υλικά συνταγής
  • Για το μοσχαρίσιο σνίτσελ:
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 μοσχαρίσια σνίτσελ 80 γρ. το ένα περίπου
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα:
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, στραγγισμένο
  • 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένες σε λεπτές ροδελίτσες
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη + 6 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη γκρεμολάτα αμυγδάλου:
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα: Τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα στύβετε με τα χέρια σας. Μετά τα βάζετε σε καθαρή πετσέτα την οποία ρολάρετε να “σφραγιστούν” τα κολοκυθάκια μέσα και στρίβετε με δύναμη από τις δυο πλευρές σαν καραμελίτσα για να φύγουν όλα τα υγρά του. Μετά τοποθετείτε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη φέτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και αναμιγνύετε καλά τη ζύμη.
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη και τα πλάθετε σε κεφτέδες. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τους 6 κολοκυθοκεφτέδες για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους 6 κολοκυθοκεφτέδες. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα και τους καλύπτετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστοί. 
  3. Για το μοσχαρίσιο σνίτσελ: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα μοσχαρίσια σνίτσελ και τα τηγανίζετε σε 2 παρτίδες για 2-3 λ από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους) μέχρι να ψηθούν αλλά όχι πολύ γιατί θα σκληρύνουν. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε πιατέλα για 5 λ να σταθούν. 
  4. Για τη γκρεμολάτα αμυγδάλου: Toποθετείτε σε ένα μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το 1 κ.γ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν. 
  5. Σερβίρετε σε μερίδες τα σνίτσελ με τους κολοκυθοκεφτέδες, τα πασπαλίζετε με το μείγμα γκρεμολάτας και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Προαιρετικά κόψτε τη φλούδα 1/2 λεμονιού σε πολύ λεπτές φετούλες και γαρνίρετε το φαγητό σας. 
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαρίσιο σνίτσελ τηγανιτό & κολοκυθοκεφτέδες με φέτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.