Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μελιτζάνες & κολοκυθάκια ογκρατέν


Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο ογκρατέν με κολοκυθάκια και μελιτζάνες. Το απολαμβάνετε σαν ορεκτικό, συνοδευτικό με τα ψητά σας ή και κυρίως γεύμα, με μια χωριάτικη σαλάτα και φρέσκο ζεστό ψωμί.

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 370 γρ. μελιτζάνες αργίτικες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας σπιτική (βλέπε συνταγή εδώ)
  • 100 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Τις αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε να καλυφθούν καλά με το ελαιόλαδο.
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια. Μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζετε σε παρτίδες τις λαδωμένες ροδέλες μελιτζάνας και κολοκυθιών για 2 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς. 
  3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας κόβοντας το κρεμμύδι σε φέτες και όχι ψιλοκομμένο. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρείτε από τη φωτιά, τοποθετείτε σε μπολ 1 1/2 φλ. τσαγιού που θα χρησιμοποιήσετε (το υπόλοιπο 1 φλ. περίπου το βάζετε στη κατάψυξη) και το αφήνετε να μισοκρυώσει. Μετά προσθέτετε στη σάλτσα τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε.
  4. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. περίπου και βάθους 4 εκ. Στρώνετε στη βάση του το 1/3 ροδέλες ανάμεικτες κολοκυθάκια-μελιτζάνα, το 1/3 της σάλτσας με τη φέτα και μια πρέζα τριμμένης μοτσαρέλας. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρωσίματος, μελιτζάνες-κολοκυθάκια σάλτσα και τυρί, άλλες δύο φορές. 
  5. Πασπαλίζετε από πάνω ισομερώς την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. 
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μελιτζάνες & κολοκυθάκια ογκρατέν Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.