Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου


Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο, δροσερό γλύκισμα με λίγα υλικά, με μπισκότα, αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε και σαντιγί γαρνιρισμένο με σταγόνες σοκολάτας. Απλό, γρήγορο, εύκολο γλυκό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιπτώσεις. 

Υλικά συνταγής
  • 900 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 230 γρ. σαντιγί έτοιμη (ή φτιάξτε σπιτική)
  • 2 πακέτα (450 γρ.) μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής
  1. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κανέλας και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  2. Ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μπολ τη μισή σαντιγί (τα 115 γρ.) και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 23×33 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση του μια στρώση μπισκότων, το ένα δίπλα στο άλλο. Σπάστε κάποια από τα μπισκότα στη μέση ή στα τέσσερα, προκειμένου να καλύψετε τυχόν κενά στη στρώση. 
  4. Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το μισό μείγμα μασκαρπόνε,  πάνω από το μασκαρπόνε άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε. Τελειώνετε στρώνοντας την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίζετε το γλυκό σας με τις σταγόνες σοκολάτας και επιπλέον ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Σημείωση: Μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα ζάχαρης άχνης που θα βάλετε στη κρέμα μασκαρπόνε αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις. 

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.