Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι με μανιτάρια & τυρί στο φούρνο


Ψιλοκομμένο μοσχαράκι με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για ένα λαχταριστό οικογενειακό ή επίσημο γεύμα.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 6 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σοτάρετε στο λάδι, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, τα κομματάκια του κρέατος, για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας. Βάζετε το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύετε να σοταριστεί με το κρέας.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πήλινο σκεύος και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 30 λεπτά.
  3. Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε στη σάλτσα το 1/4 από τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε το κρέας με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα. Το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με λιωμένο το τυρί. Συνοδεύστε το με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή φούρνου.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαράκι με μανιτάρια & τυρί στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.