Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των αγροτικών πληρωμών που έδωσε από τη Λάρισα ο Β. Αποστόλου


Χρονοδιάγραμμα πληρωμών για σειρά εκκρεμοτήτων προς τους αγρότες ανακοίνωσε από τη Λάρισα την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σε μία επεισοδιακή εκδήλωση που είχε ως στόχο το διάλογο με τους αγρότες, ο κ. Αποστόλου επανέλαβε πως «δε νοείται ανάπτυξη στη χώρα μας χωρίς να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα».

Σε ότι αφορά τις πληρωμές, το κυβερνητικό στέλεχος παρουσίασε το εξής χρονοδιάγραμμα:

Από τέλος Ιουνίου ξεκίνησε η πληρωμή των σχεδίων βελτίωσης.

Μέχρι τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για τους νέους αγρότες, τις ιδιωτικές επενδύσεις ΟΠΑΑΧ, τα μικρά δημόσια έργα, τα σχέδια βελτίωσης (συνέχιση πληρωμών), τη συνδεδεμένη σποροπαραγωγή, τις συνδεδεμένες στο ζωικό κεφάλαιο, το λεγόμενο «πρασίνισμα» (δείγμα ελέγχου) και για τους παραγωγούς στους οποίους έχει καθυστερήσει ο προσδιορισμός του «ενεργού παραγωγού».

«Πιθανόν τον Αύγουστο» με ενδεχόμενο παράτασης θα πληρωθεί το Leader.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου θα εξοφληθεί η εξισωτική αποζημίωση και για τους δικαιούχους που ήταν στο δείγμα ελέγχου.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για πληρωμές που όμως λόγω εξέτασης τεχνικών θεμάτων, δεν επιτρέπουν τον ακριβή προσδιορισμό της ημερομηνίας καταβολής.

Αυτά είναι τα αγροπεριβαλλοντικά (βιολογικά, Νιτρορύπανση), η βιολογική κτηνοτροφία και οι σπάνιες Φυλές (έχουν ήδη πληρωθεί οι δικαιούχοι των νομών των οποίων είχαν αποστείλει φακέλους πληρωμής έως 31.12.2015 (Λάρισα, Μαγνησία, Καρδίτσα). Η ΔΑΟΚ Τρικάλων δεν έστειλε φάκελο πληρωμής οπότε η πληρωμή θα γίνει με την έναρξη πληρωμών του νέου ΠΑΑ.ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ

Σκληρή επίθεση κατά όσων μιλούν για «ήττα» της Ελλάδας στη «μάχη» για την παραγωγή φέτας επιφύλασσε ο υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για λόγους μικροπολιτικών αγυρτειών και σκοπιμοτήτων παρασύρουν και παρασύρονται σε καταγγελίες ότι χάσαμε το όνομα της φέτας». Υποστήριξε δε, πως «δε χάσαμε τίποτε. Δίνουμε μάχη με ανοιχτό μυαλό και χωρίς μικροψυχίες για να βελτιώσουμε το αρνητικό καθεστώς που κληρονομήσουμε και να κερδίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΘΙΑΓΕ

Ενόψει της εκδήλωσης παραχώρησης έκτασης 220 στρεμμάτων από το ΕΘΙΑΓΕ στο δήμο Λαρισαίων το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως «θα παραχωρήσουμε τη συγκεκριμένη έκταση όχι μόνον γιατί έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία την έκταση για να ανασάνει, αλλά και ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί θα είναι σε όφελος και της αγροτικής δραστηριότητας».

Η σχετική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνογλου, ενώ συντόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος. 

Onlarissa.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα των αγροτικών πληρωμών που έδωσε από τη Λάρισα ο Β. Αποστόλου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: