ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο και Συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ, Amos Hochstein, παρουσία συνεργατών τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην εξέλιξη του αγωγού φυσικού αερίου TAP, τις προοπτικές του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB και το σχέδιο για πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο έργο του Νότιου Διαδρόμου φυσικού αερίου, μέρος του οποίου είναι ο TAP.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε εκτενώς στον σχεδιασμό για μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή προς διάφορες κατευθύνσεις. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα στόχο που εκτός από την εμπορική και οικονομική διάσταση που τον διακρίνει, δημιουργεί τη δυνατότητα ενίσχυσης παραδοσιακών σχέσεων και δημιουργίας νέων, στη βάση της αμοιβαίας συνεργασίας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των χωρών στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.  
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον Συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: