Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μελιτζάνες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο


Μελιτζάνες. Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό σε άλλη μια παραλλαγή. Μια συνταγή για μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο με κρούστα παρμεζάνας.

Υλικά συνταγής
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 αντζούγιες σε λάδι στραγγισμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. το ένα)
  • 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 60 γρ. (3/4 φλ.) τριμμένη παρμεζάνα
  • 35 γρ. (1/2 φλ.) τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τις μελιτζάνες: Πλένετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε φέτες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 10-15 λ περίπου να “ιδρώσουν και να ξεπικρίσουν. Εν τω μεταξύ, ανάβετε το φούρνο στο γκρίλ και λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο το μεγάλο ταψί του φούρνου ή το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
  2. Μετά το 15λεπτο ξεπλένετε τις μελιτζάνες με πολλά νερά και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις βάζετε στο λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο γκρίλ για 3 λ σε κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τυχόν μελιτζάνες. Βάζετε το φούρνο στις αντιστάσεις να προθερμαίνετε στους 200 βαθμούς.
  3. Για τη σάλτσα: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,  το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο ανακατεύοντας για 5 λ περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 ακόμα λ.
  4. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λ.  Στραγγίζετε τις αντζούγιες από το λάδι, τις κόβετε σε μικρά κομματάκια και τις προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Για τη συναρμολόγηση: Στρώνετε το 1/3 από τις μελιτζάνες σε ένα λαδωμένο πυρέξ 22 x 32 εκ. περίπου, τις αλατίζετε ελαφρώς και στρώνετε από πάνω το 1/3 της σάλτσας και πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση 1/3 μελιτζάνας-σάλτσας-λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τελειώνετε με το 1/3 μελιτζάνας σάλτσας.
  6. Πασπαλίζετε πρώτα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και από πάνω με τη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Σκεπάστε στην αρχή το πυρέξ για 10 λ με ασημόχαρτο και μετά ξεσκεπάστε να ροδίσει η επιφάνεια.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μελιτζάνες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.