ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έκρηξη του λαθρεμπορίου προκάλεσε ο ΕΦΚ στο κρασί ...



Δραματικά είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην αγορά του κρασιού από την επιβολή του ΕΦΚ.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), από την αρχή του έτους καταγράφεται εκτίναξη του λαθρεμπορίου και της παραοικονομίας αλλά και ραγδαία πτώση των πωλήσεων, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις εταιρειών αγγίζει το 40%.

Η κατάσταση στον κλάδο, όπως λέει ο πρόεδρος του ΣΕΟ, Γ. Σκούρας είναι εκρηκτική, καθώς η πολιτεία εμφανίζεται ανήμπορη να σταματήσει την αύξηση της παράνομης διακίνησης χύμα κρασιού, ενώ ολοένα και περισσότεροι οινοποιοί που τηρούν τον νόμο δηλώνουν πως δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Σκούρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαστάσεις που παίρνει το φαινόμενο, λέγοντας πως αυξάνεται ο αριθμός των αμπελουργών που επιδιώκουν να διαθέσουν την παραγωγή τους στα οινοποιία χωρίς τιμολόγια, καθώς θεωρούν πως έτσι θα εξοικονομήσουν χρήματα και θα μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. «Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, τα οινοποιία που τηρούν τη νομιμότητα κινδυνεύουν να μην έχουν πρώτη ύλη για να παράξουν κρασί», λέει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, οι «ανάσες» που περίμεναν πως θα έδινε ο τουρισμός δεν ήρθαν ποτέ, καθώς, σύμφωνα με την Ημερησία, η πορεία της τουριστικής κίνησης είναι έως τώρα χαμηλότερη των προσδοκιών, ενώ οι εξαγωγές δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις απώλειες από την εσωτερική αγορά.

Πηγή έντονου προβληματισμού αποτελεί και η υπόθεση του Μαρινόπουλου, καθώς αρκετές οινοποιίες έχουν σημαντικά ανοίγματα στην αλυσίδα. Ενδεχόμενη κατάρρευση της εταιρείας, θα προκαλούσε τεράστια ζημιά στα οικονομικά τους, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όπου δεν υπάρχει πολυτέλεια για απώλειες.
 
enikonomia
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έκρηξη του λαθρεμπορίου προκάλεσε ο ΕΦΚ στο κρασί ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: