Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χαιρετισμός Μ.Μπόλαρη στην Ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας για το εμπόριο & τον πολιτισμό

 
Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη στην Ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας για το εμπόριο και τον πολιτισμό – Καλωσόρισμα της Αντιπροσωπείας του Qingdao της Κίνας

Την Ημερίδα για το εμπόριο και τον πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.
Η κινεζική αποστολή αποτελείται από τον Υπουργό Δημόσιων Σχέσεων του Qingdao, κ. Hui Xinan, τον Διευθυντή Πληροφόρησης του Qingdao, κ. Xue Qingzeng, τον Διε-υθυντή ραδιοτηλεόρασης του Qingdao, κ. Zhu Tieyi, τον Πρόεδρο του εκδοτικού οί-κου του Qingdao, κ. Meng Mingfei, τον Πρόεδρο του Κινεζικού Συμβουλίου Προώ-θησης του Διεθνούς Εμπορίου του Qingdao, κ. Feng Wenqing, και επιχειρηματίες.

Η Κινεζική Αντιπροσωπεία διά του Υπουργού Δημόσιων Σχέσεων του Qingdao Hui Xinan παρουσίασε την κινεζική μεγαλούπολη του Qingdao τις βιομηχανικές, πολι-τισμικές τουριστικές και παραγωγικές υποδομές της πόλης, ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει για την οικονομία της το λιμάνι της, το 7ο μεγαλύτερο παγ-κοσμίως λιμάνι, καθώς και τις άρτιες μεταφορικές υποδομές της. Ιδιαίτερα ανέδειξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες υγρού στίβου που διεξήχθησαν στο Qingdao, παράλληλα με τους αγώνες στο Πεκίνο, τονίζοντας την ιδιαίτερη έκτοτε σχέση της πόλης με την Ελλάδα που γέννησε τους αγώνες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάρκος Μπόλαρης καλωσόρισε εκ μέρους της Κυβέρνη-σης την Αντιπροσωπεία στην Αθήνα, την πόλη που γεννήθηκε η δημοκρατία, η φιλο-σοφία και το θεάτρο. Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην διαδρομή των δύο αρχαίων ιστορικών λαών, που συνδέονται με αμοιβαία εκτίμηση και στενούς φιλικούς δεσμο-ύς. Επεσήμανε ότι οι ανοιχτοί ορίζοντες του Qingdao καταθιστούν εφικτή τη συνεχή δημιουργική συνεργασία με τους ανοιχτούς ορίζοντες ενός ναυτικού λαού , όπως οι Έλληνες. Ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία της χώρας με την Κίνα στο ναυτιλιακό τομέα, τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο να αξιοποιηθεί ο Πειραιάς, όχι απλά ως το μεγάλο λιμάνι της χώρας και ως πύλη για τα Βαλκάνια, αλλά ως κύριο λιμάνι εισόδου του κινεζικού εμπορίου στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρή-σεων των δύο χωρών είναι προκλητικές και το πεδίο συνεργασιών τεράστιο, τονίζον-τας ότι βούληση και στρατηγική πολιτική της Κυβέρνησης είναι η στήριξη και ανάπ-τυξη των πρωτοβουλιών ώστε να ευοδωθούν οι εκατέροθεν επιχειρηματικές προσπά-θειες. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στις δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών των αγρο-διατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς την Κίνα, σε τομείς όπου ήδη υπάρχει συνεργασία, όπως ελαιόλαδο, εληές, κρασί, φρούτα, τυροκομικά, σταφίδα, παιδικές τροφές, κ.α.

Οι Έλληνες, σημείωσε, πάνω απ΄αυτό το βράχο της Μεσογείου, βρισκόμαστε στις διεθνείς αγορές εδώ και 4.000 χρόνια, με μικρή παραγωγή , για τα κινεζικά δεδομένα, αλλά με εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και με μεγάλη αξιοπιστία των εξαγωγι-κών επιχειρήσεών μας. Ευχήθηκε επιτυχία στην Ημερίδα ώστε να΄ναι ιδιαίτερα καρ-ποφόρες οι προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις των δύο πλευρών.
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 
Χαιρετισμός Μ.Μπόλαρη στην Ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνο-Κινεζικής Φιλίας για το εμπόριο & τον πολιτισμό Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.