Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο cheesecake με βάση όρεο & επικάλυψη σοκολάτας


Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα … το απόλυτο γλύκισμα για τους “chocoholic’… Μια συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake τριπλής σοκολάτας… σοκολατένια βάση με μπισκότα όρεο, σοκολατένιο cheesecake, σοκολατένια επικάλυψη για να απογειώσει τη γεύση σας!!!

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση oreo:
  • 24 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα καλά στο μούλτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση cheesecake σοκολάτας:
  • 900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη βάση oreo: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σε σκόνη στο μούλτι, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα “βρεγμένο” μείγμα. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ., ρίχνετε μέσα το μείγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του, πατώντας το ελαφρώς στη βάση. Το ψήνετε στο προθερμασμένο για 8 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Για τη γέμιση cheesecake σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν. Ρίχνετε και τη σκόνη κακάο και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα να ενσωματωθεί. 
  3. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά και συνεχίζετε το χτύπημα φροντίζοντας να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το cheesecake για 1-1:10 ώρα, μέχρι η επιφάνειά του να “στεγνώσει” καλά. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε 5 λ να σταθεί και μετά “περνάτε” ένα λεπτό μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα του ταψιού να ξεκολλήσει. Το βάζετε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες να παγώσει.
  5. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος, τα κομματάκια σοκολάτας και τη κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να μισο-κρυώσει και περιχύνετε το cheesecake. To βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και πήξει καλά η σοκολάτα. Γαρνίρετε (προαιρετικά) με φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε. 
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιο cheesecake με βάση όρεο & επικάλυψη σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.