Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Frozen yogurt κεράσι


Δροσερό, ανάλαφρο frozen yogurt κεράσι. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο παγωμένο γλύκισμα για όλες τις ώρες, για όλη την οικογένεια και τους επισκέπτες σας.

Υλικά συνταγής
  • 3 φλ. τσαγιού κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη [*]
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες (ή κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό πλήρες λιπαρών
  • 2-3 σταγόνες ροζ ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. λικέρ κεράσι (π.χ. Ameretto) προαιρετικά [**]
  • φρέσκα κεράσια και σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζετε τα κεράσια, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Συγχρόνως πιέζετε τα κεράσια με την ανάποδη ενός πιρουνιού ή με πολτοποιητή για πουρέ για να πολτοποιηθούν. Όταν διαλυθεί καλά η ζάχαρη αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα για 10-15 λ μέχρι να μισο-κρυώσει.
  2. Μετά τα 15 λ, τοποθετείτε το μείγμα πολτοποιημένου κερασιού, το γάλα ή κρέμα γάλακτος, τις ροζ σταγόνες (προαιρετικά) και το γιαούρτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα.
  3. Με παγωτομηχανή: Μετά τη 1 ώρα προσθέτετε στο μείγμα το λικέρ, ανακατεύετε, μεταφέρετε το μείγμα στη παγωτομηχανή σας και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της παγωτομηχανής για να το παγώσετε. 
  4. Χωρίς παγωτομηχανή: Βγάζετε από το ψυγείο το μείγμα προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη. Μόλις σταθεροποιηθεί ελαφρώς το βγάζετε από τη κατάψυξη και το χτυπάτε µε µίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνετε και επαναλαµβάνετε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλετε ένα αφράτο frozen yogurt που να μη κρυσταλλιάσει. Το σερβίρετε με φρέσκα κεράσια και με σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά.
[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το frozen yogurt.
[**] Το λικέρ είναι προαιρετικό και μπορείτε να το παραλείψετε. Προτείνουμε όμως να το βάλετε γιατί η αλκοόλη που βρίσκεται στο λικέρ θα βοηθήσει στο ομαλό πάγωμα του frozen yogurt.

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Frozen yogurt κεράσι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.