Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πένες με κιμά, μελιτζάνες, ελιές & φέτα στο φούρνο


Απλό γρήγορο, εύκολο και πολύ γρήγορο φαγητό. Μια συνταγή για ζυμαρικά , πένες ή μακαρόνια με κιμά και μελιτζάνες, ελιές και τυρί φέτα.


Υλικά συνταγής
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 κιλό πένες ή ριγκατόνι (1 πακέτο)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κομματάκια
  • 10 μαύρες ελιές
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 5 φρέσκες ντομάτες σε κομματάκια-6
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία,αλ τέντε, Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.
  2. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε  τα κρεμμυδάκια, κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.  Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι. Ξεπλένετε τις ελιές βγάζετε το κουκούτσι και τις κόβετε στα 4.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρετε στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα κομματάκια μελιτζάνας για 2 λ. Προσθέτετε και το κιμά και σοτάρετε για 5 λ ακόμα. Προσθέτετε την τομάτα, τις ελιές, πιπέρι και τηγανίζετε για ακόμη 8-10 λ. Χαμηλώνετε την φωτιά, ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια και τη μισή φέτα και ανακατεύετε.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα και με τη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει η φέτα. Το σερβίρετε ζεστό.
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πένες με κιμά, μελιτζάνες, ελιές & φέτα στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.