Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι στο τηγάνι με κρεμμύδια πιπεριές & ρύζι μπασμάτι


Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο μαριναρισμένο μοσχαράκι στο τηγάνι με κρεμμύδια, πιπεριές και ρύζι μπασμάτι. Ένα φαγητό για το οικογενειακό μεσημεριανό γεύμα αλλά και για ένα δείπνο με τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από τρανς, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 500 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη) σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • Για το ρύζι μπασμάτι:Βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βάζω τις λωρίδες  ή τα κομματάκια του κρέατος σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, τη σάλτσα σόγιας, το μηλόξιδο και το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύω καλά για να καλυφθούν οι λωρίδες από τη μαρινάδα, σκεπάζω το μπολ και το αφήνω για 30 λεπτά για να μαριναριστεί το κρέας.
  2. Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολλητική), ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω κατά μέρος.
  3. Στραγγίζω καλά τις λωρίδες του μοσχαριού και κρατάω κατά μέρος τη μαρινάδα τους.
    Δυναμώνω τη φωτιά στο ίδιο τηγάνι και, όταν το λάδι της κατσαρόλας κάψει καλά, ρίχνω τις λωρίδες του μοσχαριού. Τις τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Προσθέτω το κέτσαπ, ανακατεύω και σβήνω με τη μαρινάδα που άφησα κατά μέρος. Ρίχνω ξανά στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές  και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  4. Προσθέτω το δυόσμο (ή το μαϊντανό) και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω το φαγητό σε πιάτα και συνοδεύω με το ρύζι μπασμάτι το οποίο ήδη έχω φτιάξει με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συνταγή με τα υλικά.
Προαιρετικά προσθέστε στο κρέας 2 πατάτες σε κυβάκια αφού τις θωρακίσετε πρώτα για 5′ σε καυτό λάδι.

Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαράκι στο τηγάνι με κρεμμύδια πιπεριές & ρύζι μπασμάτι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.