Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιατί είναι ανύπαρκτη η Ανάπτυξη στην Ελλάδα


Οι Κυβερνήσεις μετά το 1974 έχουν καταντήσει το Κράτος γελοίο με τις Προσκλήσεις Επενδυτών, ώστε η Ελλάδα φαντάζει ως περίγελος της Διεθνούς Επενδυτικής Κοινότητας. Ειδικά από το 1993 κι ειδικότερα μετά το 2010 το Κράτος βάζει πρώτα την "Αριστερή" Τριτοκοσμική σφραγίδα του ότι "Επενδυτές και Κεφάλαιο είναι Καταχτητές και παράσιτα” και στη συνέχεια εκτίθεται στους Πολίτες με τη γνωστή αντιπαράθεση με την εκάστοτε Κυβέρνηση η οποία κόπτεται γιά την Αρχαιολογική μας Κληρονομιά, την Κρατική Περιουσία και το Περιβάλλον. Δικλείδες ασφαλείας του Ελληνικού Κράτους ενάντια στους Καταχτητές Καπιταλιστές του ντόπιου και ξένου Κεφάλαιου είναι μονίμως οι Υπηρεσίες Αρχαιολογίας, οι Δασικές Υπηρεσίες κι οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος: αυτές ανταποκρίνονται άμεσα και χωρίς άποψη σε κάθε Κομματικό, Κυβερνητικό, Βουλευτικό ή Δημαρχιακό (συνήθως οικοπεδοφαγικό) Κάλεσμα γιά ν' αποδείξουν ότι η εκάστοτε Επένδυση καταστρέφει τ' αρχαία, τα δάση ή την Ελληνική Φύση. Πρόσφατες περιπτώσεις οι Επενδύσεις τεράστιας τουριστικής σημασίας στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα, όπως κι άλλες -σε περιοχές μικρότερης σημασίας-, που αδειοδοτήθηκαν μόνο όταν έγιναν διεθνής σαπουνόπερα. Σε αντίθεση με τη Βουλγαρία, όπου η συνύπαρξη της Πολιτικής Προστασίας του Περιβάλλοντος με την Πολιτική Ανάπτυξης αποτελεί βασική Αρχή της Επενδυτικής της Πολιτικής, στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θεωρείται επάρατο.

Ζητούν οι Επενδυτές Πολιτική Επενδύσεων από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ανεξάρτητα από το πως λέγονται κατά καιρούς) που σχεδόν δεν μιλιούνται, αλλά τα βρίσκουν (χρόνια τώρα) σε όλες τις τακτικές Αστυνόμευσης ενάντια στις Επενδύσεις. Είναι τα βασικά Υπουργεία Επενδυτικής Πολιτικής, που δεν ξέρουν να πουν ούτε που επιτρέπεται να χτιστεί Εργοστάσιο ή Ξενοδοχείο, διότι ούτε το Χωροταξικό ούτε το Πολεοδομικό έχουν ολοκληρωθεί, σε τελική μορφή, ως τώρα.

Υπάρχει μόνιμη και καθημερινή διαφθορά ("μαγαζάκια" και φακελάκια) στο Κράτος. Η διαφθορά αποτελεί, από χρόνια, ισχυρότατο Κλάδο, που παρεμβάλλεται εντυπωσιακά και στην Οικονομία. Η Παραοικονομία έχει θρέψει την Οικονομία μέχρι και 70%. Παράδειγμα το Λαθρεμπόριο Καυσίμων, που υποτίθεται ότι πατάχθηκε πάνω από 30 φορές από 7 κυβερνήσεις, μετά το 1993, όταν Οδηγία της Ε.Ε. επέβαλλε ν' απελευθερωθούν οι Τιμές. Οι Λαθρέμποροι Καυσίμων κλείνουν όποια Εταιρία Καυσίμων μπορούν. Η σημερινή Συγκυβέρνηση -που επίσης "πάταξε” το Λαθρεμπόριο καυσίμων το 2015-, προετοιμάζει κι άλλα Μέτρα.

Παρόμοια με όλα αυτά ήταν κι είναι στο σύνολό της η παρωδία της Επενδυτικής Πολιτικής από το 1974. Από τα μεγάλα Κρατικά Επενδυτικά Έργα 1975 - 1980 (Χημικά, Μεταλλευτικά, Μεταλλουργικά και Πετρελαϊκής Βιομηχανίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ουδέποτε είδαν οι Φορολογούμενοι, οι οποίοι πλήρωσαν όμως και Φύλακτρα γιά σκουριασμένους Εξοπλισμούς σε λιμάνια της Αγγλίας), μέχρι τον Εκσυγχρονισμό των Κοινωνικοποιημένων Βιομηχανιών του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1983 και μετά. Αυτή, η δήθεν Επενδυτική Πολιτική, ήταν που αποκάλυψε και τον νανισμό του Ελληνικού Κράτους, που μανιωδώς όλες οι Κυβερνήσεις αγωνίζονται να τον παρουσιάσουν ως ανάστημα. Το όποιο ανάστημα -άν υπήρχε- το κόντινε ο Κομματισμός του 1975 -1985, που κρατάει μέχρι σήμερα, όταν διέλυσε Υπουργεία, αχρήστευσε σημαντικότατες Γενικές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Υπουργείων ενώ Γαλάζιοι, Πράσινοι και Ροζ (οι Ψευτοαριστεροί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) καπέλωσαν αναγνωρισμένες Προσωπικότητες μορφωμένων, πολύπειρων κ' ικανών παλαιών Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και φιλότιμων Υπηρεσιακών Παραγόντων. Αποτέλεσμα: ασημαντότητα του Κράτους μέχρι σήμερα, μ' 1.500.000 Πολίτες Άνεργους και 500.000 Νέους μέχρι 35 ετών, άξιοι Επιστήμονες και Τεχνικοί είναι Μετανάστες, διότι ο πολιτικός κομπλεξισμός μαζί με τη Γραφειοκρατία και την Διαφθορά διώχνουν σωρηδόν Επενδύσεις κι Επενδυτές. 

Το Κράτος θα συνεχίσει να θυμίζει τους γνωστού ύφους Υπουργούς της Συγκυβέρνησης: τσαμπουκάδες κι "Επαναναστάτες” μπροστά στις τηλεοράσεις (μ' εντολή του φελλού Τσίπρα) και χαρούλες στους Επενδυτές και τους Κρατικοδίαιτους Μεγαλοεπιχειρηματίες μας, μόλις σβήσουν τα φώτα της Δημοσιότητας και δεν θα τους βλέπουν, όπως γίνεται τώρα.

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Γκίκας
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, Α.Κ.Ε.
Γραφείο Προέδρου
ake.president@gmail.com
facebook.com/groups/agrarianpartyofgreece/

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γιατί είναι ανύπαρκτη η Ανάπτυξη στην Ελλάδα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 6:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.