Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πένες με τόνο & μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα


Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο μεσογειακό πιάτο. Υπέροχες πένες με τόνο, μανιτάρια, κάπαρη σε κόκκινη σάλτσα βασιλικού. Ένας τέλειος συνδυασμός με μεσογειακές γεύσεις και αρώματα που κάνει αυτό το πιάτο ακαταμάχητο. 

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. ζυμαρικό πένες ή ριγκατόνι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, χωρίς τα σπόρια της, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 200 γρ. λευκά, φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (βλέπε συνταγή εδώ) ή  έτοιμη σάλτσα ντομάτας εμπορίου
  • 1 1/2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 75 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 240 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο, στραγγισμένος
  • 1 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού + επιπλέον ολόκληρα φύλλα για πασπάλισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Αν δεν έχετε αγοράσει έτοιμη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάτε φτιάχνοντας τη σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Βράζετε και τις πένες ή το ριγκατόνι, σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες κρατάτε 1/4 φλ. από το νερό (60-70 ml) που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
  2.  Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι,  ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το τσίλι (προαιρετικά), ανακατεύοντας για 3 λ. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα. 
  3. Ρίχνετε στο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας, τη κάπαρη και τις ελιές, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 5 λ. Προσθέτετε το στραγγισμένο τόνο σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 2 λ ακόμα. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε.
  4. Τέλος προσθέτετε το στραγγισμένο, ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε σε μερίδες πασπαλίζοντας το φαγητό σας με ολόκληρα φύλλα βασιλικού. 
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πένες με τόνο & μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.