Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές


Υπέροχο μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές και ελιές. Εύκολο στη παρασκευή του, με απλά υλικά που σίγουρα θα απολαύσετε με ένα σπυρωτό πιλάφι ή πουρέ πατάτας. Μπορείτε να βάλετε και πατάτες στο φαγητό σας και να το σερβίρετε ως έχει, χωρίς συνοδευτικό.

Υλικά συνταγής
  • 1.000 – 1.200 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε μικρές μερίδες
  • 5 πιπεριές (3 πράσινες + 2 κόκκινες), κομμένες σε μεγάλες φέτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα σε μούλτι 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας [*]
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 ml ζεστό ζωμό βοδινού
  • αλάτι πιπέρι
  • 2-3 πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βγάζετε από το ψυγείο τα κομματάκια κρέατος, 1 ώρα, πριν το μαγειρέψετε για να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβετε σε φέτες τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σε μέτριους κύβους τις πατάτες. 
  2. Σε μια μεγάλη, ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές (και τις πατάτες αν τις βάλετε στο φαγητό) απ” όλες τις μεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τις αφήνετε στην άκρη. 
  3. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά, βάζετε ένα-ένα στο λάδι τόσα κομμάτια κρέατος ώστε να μην ακουμπάει κανένα με το άλλο. Μόλις καραμελώνουν από κάθε πλευρά, τα γυρνάτε ένα-ένα με λαβίδα ή κουτάλα (όχι με πιρούνι γιατί με το τρύπημα φεύγουν οι ζωμοί του).  Μόλις σοταριστούν απ” όλες τις πλευρές τα μεταφέρετε με σουρωτή κουτάλα σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν.
  4. Όταν τελειώσετε με το κρέας, ρίχνετε στο τηγάνι με το ζεστό λάδι τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα όλο το σοταρισμένο κρέας, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και αφού τα ανακατέψετε για 2-3 λ σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο για 3-5 λ περίπου μέχρι να σωθεί το μισό κρασί και “αναπνεύσει”.
  5. Προσθέτετε το ζεστό ζωμό κρέατος, τις πολτοποιημένες ντομάτες τη ζάχαρη, το πελτέ, αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. 
  6. Περίπου 20-30 λ πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος, προσθέτετε στη κατσαρόλα τις πιπεριές (και τις πατάτες), λίγο αλάτι και επιπλέον ζωμό ή ζεστό νερό αν απαιτείται και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15- 20 λ. Ρίχνετε το μαϊντανό και τις ελιές και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και οι πατάτες, προσθέτοντας μικρές ποσότητες νερού ή ζωμού αν απαιτείται, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος και της πατάτας. [**]
[*] Σε περίπτωση που θα προσθέσετε και τις πατάτες προτείνω να βάλετε και 200 ml χυμό ντομάτας.
[**] Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση του φαγητού σας, αν προσθέσετε στα υλικά μερικά κομμάτια κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τα οποία θα ρίξετε στη κατσαρόλα αμέσως μόλις την αποσύρετε από τη φωτιά. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να μειώσετε τη ποσότητα του αλατιού που θα βάλετε στο φαγητό σας. 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.