Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαρίσια μπριζολάκια με σάλτσα μανιταριών



Μαλακά και ζουμερά μπριζολάκια μοσχαρίσια με υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Μια απλή και εύκολη συνταγή, για αρχάριους, για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Συνοδέψτε το πιάτο σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ή με πατάτες φούρνου ή πατατοσαλάτα και απολαύστε το, ως κυρίως γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 λεπτές μοσχαρίσιες μπιζολίτσες, 150 γρ. η κάθε μια 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό βωδινού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις τηγανίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο για 1-2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή περισσότερο αν τις θέλετε πολύ ψημένες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.
  • Προσθέτε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν τα μανιτάρια.
  • Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει 1-2 καλές βράσεις, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2-3 λ. Προσθέτετε το ζωμό βοδινού και τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο τελείως χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-4 λ. 
  • Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα ή πατάτες φούρνου επιλογής σας.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαρίσια μπριζολάκια με σάλτσα μανιταριών Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.