Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχάρι τας κεμπάπ


Μοσχαράκι “τας κεμπάπ”. Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πιλάφι και απολαύστε το.

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (νουά, κιλότο ή ελιά) κομμένο σε κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 3 καρότα σε κύβους
  • 1 μεγάλο ντοματοχυμό ή 6 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1  κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρέας και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να θωρακιστούν τα υγρά του κρέατος και να πάρει χρώμα.
  2. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε  ρίχνουμε νερό [να σκεπάσει το κρέας] και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει και δέσει η σάλτσα του. [Προαιρετικά προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε νερό για να πήξει καλύτερα η σάλτσα]. Σερβίρουμε με πιλάφι.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχάρι τας κεμπάπ Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.