Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιβλήθηκε πρόστιμο από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ


Πρόστιμο επιβλήθηκε στην εταιρεία παραγωγής και εμπορίας λιπασμάτων ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επί του οποίου η διοίκηση διατηρεί σοβαρότατες αντιρρήσεις αναφορικά με το αν εμπίπτει ή όχι στις αρμοδιότητες της Π.Ε.. Οι αντιρρήσεις έχουν γνωστοποιηθεί αρμοδίως στο υπουργείο προκειμένου να ακολουθήσει έρευνα και να προκύψει απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ θα συμμορφωθεί με ό,τι προβλέπει η νομοθεσία και ότι υποδεικνύει η διεύθυνση ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας. Όποια επομένως δυνατότητα παρέχεται στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ αυτή θα χρησιμοποιηθεί ώστε να πειστούν οι αρχές για το δίκαιό της.

Διαμαρτυρία στον αντιπεριφερειάρχη

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, βρέθηκαν προχθές το μεσημέρι, πολλοί από αυτούς που εργάζονται στην (πρώην) Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, στις νέες εταιρείες που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Διαμαρτυρήθηκαν για το πρόστιμο που επιβλήθηκε με απόφαση του κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος αποδέχθηκε εισήγηση της υπηρεσίας της Περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Η διαμαρτυρία έγινε σε δύο χρόνους. Αρχικά από αντιπροσωπεία των εργαζομένων, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Γιώργος Θεοφυλακτίδης, που είπε στους δημοσιογράφους ότι μ' αυτές τις αποφάσεις επιβολής προστίμων, κλείνει ουσιαστικά το εργοστάσιο, καθώς αισθάνεται ότι κάποιοι έχουν στοχεύει σε αυτό. Ζήτησε τη συμπαράσταση των πολιτών για να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό. Ο Γ. Θεοφυλακτίδης επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι με ίδια απόφαση, εκτός από το πρόστιμο που ορίζει, αναφέρει ότι σε δύο μήνες θα πρέπει να γίνει αναλυτικός έλεγχος στον εξοπλισμό του τμήματος θεϊκού οξέος, ο οποίος θα πρέπει μέχρι τότε να έχει αποκτήσει όλες τις προβλεπόμενες άδειες.

Στο διάλογο του κ. Μαρκόπουλου με τους εργαζόμενους – περισσότεροι από 100, στην αρχή στην είσοδο του διοικητηρίου, μετά γέμισαν το γραφείο του – ο Γ. Θεοφυλακτίδης παρατήρησε ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μπορούσε ν΄ ακολουθήσει τις οδηγίες του υπουργείου κι αντί να επιβάλει πρόστιμο να περιμένει, όπως έγγραφο – που επικαλέστηκε – του υπουργείου του ζητά.

Ο Θ. Μαρκόπουλος από την πλευρά του διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο έγγραφο. «Είμαι υποχρεωμένος από τη συγκεκριμένη νομοθεσία που ισχύει» ήταν η απάντηση του Θ. Μαρκόπουλου. «Δεν το έκανα – είπε – για να κάνω κακό. Εφάρμοσα το νόμο». Θύμισε ότι η εταιρία έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη, για ν΄ ακυρώσει το πρόστιμο. Είπε επίσης ότι εκπλήσσεται από το γεγονός ότι δεν ενοχλήθηκε μετά την επιβολή του προστίμου από την εταιρία, παρά μόνο δέχθηκε στο γραφείο του την επίσκεψη των εργαζόμενων για την οποία ήδη αναφέρουμε το σχετικό ρεπορτάζ.

Τέλος ο Θόδωρος Μαρκόπουλος σχολίασε και τα άλλα θέματα της ΒΦΛ, που οδήγησαν στο εργοστάσιο και την κοινωνία στη γνωστή αναστάτωση. «Μ΄ ενδιαφέρει το εργοστάσιο να δουλεύει με ηρεμία. Οι απολύσεις επιτείνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης. «Μία ακόμη φορά ζήτησα να βρεθεί λύση» και συμπλήρωσε ότι «στις ευαίσθητες θέσεις, σε ζητήματα ασφαλείας, της ευρύτερης περιοχής, επιθυμία του είναι να μην εργάζονται εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Όλοι πρέπει να συμβάλουν» κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος, «προκειμένου να βρεθεί λύση».

agro24.gr & με πληροφορίες από το proininews.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επιβλήθηκε πρόστιμο από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.