Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σουφλέ ζυμαρικών με μελιτζάνες


Σουφλέ ζυμαρικών με μελιτζάνες. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο, με πένες, μελιτζάνες και τυριά.

Υλικά συνταγής
  • 300 γρ. πένες 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 700 γρ. έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά [ή φτιάξτε δική σας συνταγή εδώ]
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τις πένες “αλ τέντε” σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις λαδώνετε και τις βάζετε στο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το ψιλοκομμένο βασιλικό και το αφήνετε στην άκρη.
  4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε τις μελιτζάνες στο λάδι, για 3′-4′, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
  5. Ρίχνετε τη σάλτσα για ζυμαρικά πάνω από τις πένες, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε τις πένες με τις μελιτζάνες. Τις αλατίζετε ελαφρώς, πασπαλίζετε από πάνω με το μείγμα ανθότυρου βασιλικού και τέλος καλύπτετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα.
  6. Ψήνετε για 20′-25′ στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σουφλέ ζυμαρικών με μελιτζάνες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.