ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσκοβισί:«Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης –όχι των εταίρων- η κατάργηση του μειωμένου ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο.»


Απάντηση Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη:
«Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης –όχι των εταίρων- η κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου με αυτό του πετρελαίου κίνησης αποτελούσε επιταγή των εταίρων μας. 

Μία εξίσωση που επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος παραγωγής για τον δοκιμαζόμενο και από την υπερφορολόγηση αγροτικό κόσμο της χώρας μας και καθιστά τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα λιγότερα ανταγωνιστικά. 

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί με την απάντησή του ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου αποτελούν δέσμευση και επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν αποτελούν επ΄ουδενί επιταγή ή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των εταίρων μας, κάτι άλλωστε που αντιβαίνει και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/96/ΕΚ.

Αναλυτικά η απάντηση του Επιτρόπου:
«Η οδηγία 2003/96/ΕΚ προβλέπει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας και προαιρετικές φορολογικές απαλλαγές και μειώσεις για τα ενεργειακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως καύσιμο κινητήρων στη γεωργία, αλλά επιτρέπει στα κράτη μέλη να καθορίσουν το εθνικό επίπεδο φορολογίας που υπερβαίνει τα ενωσιακά ελάχιστα επίπεδα και να αποφασίσουν αν θα καταργήσουν αυτή τη φορολογική απαλλαγή. Η ευθυγράμμιση των επιπέδων των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές ήταν δέσμευση που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015.»
 

Η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Internet address: http://www.eppgroup.eu/Press/el/pressdelegel.asp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 25 Αυγούστου 2016
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Μοσκοβισί:«Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης –όχι των εταίρων- η κατάργηση του μειωμένου ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο.» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: