Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπισκοτογλυκό με κρέμα & ζελέ κεράσι


Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, δροσερό γλύκισμα ιδανικό για επιδόρπιο και όχι μόνο. Μπισκοτένια τραγανή βάση με μπισκότα Μιράντα, υπέροχη δροσερή κρέμα και ζελέ κεράσι, για όλες τις ώρες για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. 

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα (Παπαδοπούλου)
  • Για τη κρέμα:
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 βανίλιες
  • Για το ζελέ και το γαρνίρισμα:
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
  • 1/2 κιλό κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη βάση: Σε ένα μέτριο πυρέξ στρώνετε τα μπισκότα πτι μπερ, στριμωγμένα το ένα δίπλα στον άλλο, ώστε να μην αφήσετε κενά. 
  2. Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο και τα χτυπάτε πολύ καλά με σύρμα ή με το μιξερ, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια. Λίγο πριν έλθει το γάλα σε σημείο βρασμού το ρίχνετε σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αυγού ανακατεύοντας ζωηρά, διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και το βράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λ ή μέχρι να πήξει καλά. 
  4. Ρίχνετε τη κρέμα στο πυρέξ πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζετε με μεμβράνη τη κρέμα, φροντίζοντας να ακουμπάει στην επιφάνειά της και βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για το ζελέ και γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει τη κρέμα ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε στον έτοιμο ζελέ τα φρέσκα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένα στα δύο και περιχύνετε το γλυκό. Το βάζετε στο ψυγείο και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς (μετά από 30 λ περίπου) πασπαλίζετε την επιφάνειά του με τα φιλέ αμυγδάλου. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πολύ καλά. 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μπισκοτογλυκό με κρέμα & ζελέ κεράσι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.