Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σπαγγέτι με μελιτζάνες


Υπέροχη μακαρονάδα με μελιτζάνες “αλα Σισιλιάνα”. Μια συνταγή από τη Νότια Ιταλία, για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής
  • 1/2 κιλό σπαγγέτι 
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες (μακρόστενες)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ξερή καυτερή πιπερίτσα χωρίς τα σπόρια
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα ή φέτα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες ή σε σε κυβάκια, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε σουρωτήρι μέχρι να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν για 20 – 30 λ. Μετά τις ξεπλένετε καλά, τις στίβετε ελαφρώς και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν αλατίζοντάς τες ελαφρώς. Τις βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για 1/2 λ προσθέτετε το ντοματοπελτέ και ανακατεύετε για άλλο 1/2 λ για να “βγάλει” το άρωμά του. 
  4. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, 1/3 φλ. νερό, τη πιπερίτσα, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 15-20λ  σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτετε και τις μελιτζάνες μαζί με το βασιλικό και αφήνετε για 2 λ ακόμα να σιγοβράσουν.
  5. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια, σε αλατισμένο νερό, αλ τέντε, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε και αυτά στη σάλτσα ντομάτας με τις μελιτζάνες. Ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα ή θρυμματισμένο τυρί φέτα και λίγα φύλλα βασιλικού.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σπαγγέτι με μελιτζάνες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.