Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τάρτα με τυρί, ζαμπόν & ντοματίνια


Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με μια υπέροχη οπτικά και γευστικά, τραγανή τάρτα με τυρί, ζαμπόν και ντοματίνια. Μια συνταγή για ένα τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σας ή για ένα ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο δείπνο.


Υλικά συνταγής
  • 2 φύλα ζύμης για τάρτα κομμένα σε διάσταση 25 x 25 εκ., ξεπαγωμένα
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 90 γρ. τυρί εμεντάλ
  • 3 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε λωρίδες πάχους 1 εκ. 
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 40 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη 
  • αλάτι 
  • λίγα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετείτε στο κέντρο του ταψιού το ένα φύλλο ζύμης 25×25 εκ. Κόβετε το δεύτερο φύλλο (με τις ίδιες διαστάσεις) σε 8 ίσες λωρίδες.
  2. Βάζετε τις 2 λωρίδες, τη μια πάνω στην άλλη και τις τοποθετείτε κατά μήκος της άκρης, του στρωμένου στο ταψί, φύλλου ζύμης. Τις ανασηκώνετε σαν τοίχο κάνοντας μια μπορντούρα όρθια για να “φυλακίσετε” μέσα τη γέμιση. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, με τις υπόλοιπες 6 λωρίδες (ανά 2) στις υπόλοιπες 3 άκρες του φύλλου ζύμης περιμετρικά. Πιέστε τα τοιχία με τα δάχτυλά σας σε όρθια θέση θέση περιμετρικά για να έχετε ένα όμορφο, όρθιο τοίχος με σχέδιο σαν κύματα. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, το 1 αυγό και λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάτε να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε στο μπολ το τσένταρ και το εμεντάλ, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και στη συνέχεια στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας 1 1/2 εκ. κενό περιμετρικά γύρω από την άκρη. 
  4. Τοποθετείτε πάνω από το μείγμα τυριών τις λωρίδες του ζαμπόν κατά σε σχήμα ρόμβων (βλέπε φωτογραφία) και βάζετε στο κέντρο κάθε ρόμβου από μισό ντοματίνι με τη κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι το κάθε ντοματίνι και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια της τάρτας με τη θρυμματισμένη φέτα. 
  5. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε το υπόλοιπο αυγό και βουρτσίζετε τις άκρες της ζύμης. Ψήνετε τη τάρτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ ή μέχρι να ροδίσει. Την αφαιρείτε από το φούρνο τη πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού και τη σερβίρετε ζεστή με τα λιωμένα τυριά. 
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τάρτα με τυρί, ζαμπόν & ντοματίνια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.