Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο κέικ με φρέσκα σύκα


Ένα υπέροχο, υγρό σοκολατένιο κέικ με μαύρη σοκολάτα και φρέσκα φρούτα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ που θα απολαύσετε με μια ανάλαφρη καφέ δροσερή κρέμα. 

Υλικά συνταγής
  • Για το κέικ:
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 250 γρ. φρέσκα σύκα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • Για τη καστανή κρέμα:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί με διάσταση βάσης 18 εκ. και βάθος 4,5 εκ. περίπου και στρώνετε με χαρτί ψησίματος τη βάση και τα τοιχώματα του, αφήνοντάς το να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Για το κέικ: Τοποθετείτε σε πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λ, ανακατεύοντας ανά λεπτό, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί ή τα μικροκύματα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.  Το αφήνετε για 5 λ στην άκρη να κρυώνει.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αυγό ανακατεύετε ζωηρά, ρίχνετε και τα φρέσκα σύκα σε κομματάκια και ανακατεύετε απαλά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι από σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει με ελαφρώς κολλώδες μείγμα. Το κέικ θα πρέπει να έχει εξωτερικά μια κρούστα αλλά να εξακολουθεί στο κέντρο του να είναι κολλώδες και μαλακό. Το αφαιρείτε από φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να χλιαρίνει και μετά σερβίρετε. 
  5. Για τη καστανή κρέμα: Τοποθετείτε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να σερβίρετε το κέικ. 
  6. Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, το κόβετε σε μερίδες. Εάν έχει κρυώσει τελείως, για να το σερβίρετε ζεσταίνετε κάθε μερίδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λ μετά το γαρνίρετε με κρύα καστανή κρέμα και σερβίρετε. 
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιο κέικ με φρέσκα σύκα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.