Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γλυκό κουταλιού σταφύλι



Μια εύκολη συνταγή για γλυκό κουταλιού σταφύλι.

Ένα παραδοσιακό γλυκό κουταλιού, πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους για να το απολαύσετε σκέτο ή για να γαρνίρετε το γιαουρτάκι σας.

Υλικά συνταγής
  • 2 κιλά σταφύλια σταφίδα ή σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσια)
  • 1200 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση συνταγής
  • Πλένετε τα σταφύλια, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν.
  • Βάζετε σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, μια στρώση σταφύλια και ρίχνετε από πάνω μια στρώση ζάχαρη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία στρώση-στρώση, μέχρι να ρίξετε όλα τα σταφύλια και όλη τη ζάχαρη.
  • Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να «σταθούν» τουλάχιστον 4-5 ώρες (Μπορείτε να τα αφήσετε ως και ένα 24ωρο).
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό και το λεμόνι στη κατσαρόλα και τη τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε το γλυκό να βράσει με ανοιχτό το καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν τα σταφύλια και να «δέσει» το σιρόπι , ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα κατά διαστήματα τους αφρούς που δημιουργούνται στην επιφάνειά του.
  • Όταν είναι έτοιμο προσθέστε την αρμπαρόριζα και αφήστε το να βράσει για 2 λ ακόμα. [*]
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και το αφήνετε όλο το βράδυ μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μοιράζετε σε καθαρά και στεγνά γυάλινα βάζα με καπάκι και το διατηρείτε στο ψυγείο.

[*] Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο γλυκό και αμύγδαλα καβουρδισμένα. Σε αυτή τη περίπτωση βάζετε 300 γρ. αμύγδαλα σε ταψί, ψήνετε για 10 λ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν και τα προσθέτετε στο γλυκό τη τελευταία στιγμή μαζί με την αρμπαρόριζα.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γλυκό κουταλιού σταφύλι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.