Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τάρτα σοκολάτας


Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας σκέτος πειρασμός. Είναι από τις τάρτες που ένα κομμάτι μόνο … ποτέ δεν φτάνει… Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 50 φουντούκια καβουρδισμένα
  • Για τη γέμιση:
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 4 μεγάλα αυγά [χωριστά ασπράδια -κρόκοι]
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για γαρνίρισμα:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
  • τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα 20-22 εκ. περίπου με αποσπώμενη βάση ή στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα απλό ταψί ίδιων διαστάσεων. 
  2. Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί, τα κομματάκια σοκολάτας με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  3. Θρυμματίζετε στο multi, σε σκόνη, τα μπισκότα, προσθέτετε και τα φουντούκια και τα χτυπάτε να ψιλοθρυμματιστούν. Βάζετε το μείγμα μπισκότου-φουντουκιού, στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία νερού, τη κρέμα γάλακτος, τα κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας και γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες. Βγάζετε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για 1-2 λ, και προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Βάζετε σε καθαρό μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Βάζετε σταδιακά με ένα κουτάλι λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
  6. Απλώνετε το μείγμα πάνω στη κρύα πλέον βάση μπισκότου, τη στρώνετε ισομερώς, την ισιώνετε με μια μαρίζ και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να κρυώσει.
  7. Για το γαρνίρισμα: Όταν πρόκειται να σερβίρετε χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή, γαρνίρετε με ένα κορνέ και πασπαλίζετε με τριμμένη,  στο χοντρό του τρίφτη, σοκολάτα κουβερτούρα.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τάρτα σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.