Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λεμονόπιτα


Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη, δροσερή λεμονόπιτα που σίγουρα θα απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι όλες τις ώρες της ημέρας. Πολύ εύκολη στη παρασκευή της ειδικά με τη βοήθεια του βίντεο που ακολουθεί, υπέροχη στη γεύση της θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια όλες τις εποχές του χρόνου. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για τη γέμιση:
  • 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού + 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • Για γαρνίρισμα: ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα της λεμονόπιτας

Εκτέλεση συνταγής
  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε, προαιρετικά, με λαδόκολλα ένα ταψί διαστάσεων 30×36 εκ. για να βγεί λεπτή η πίτα σας ή αντίστοιχο τετράγωνο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας το οποίο θα είναι ανομοιογενές και θα τρίβετε.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και το πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να έχετε μια βάση ισομερώς στρωμένη. Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ να κρυώσει και μετά το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς και ροδίσει. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώνει. Μη σβήσετε το φούρνο.
  4. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε για 1/2 λ με το μίξερ. Μετά προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 3 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε και στρώνετε ισομερώς το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι όταν το πατήσετε στο κέντρο του να έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα. (Αρχίστε να ελέγχετε το γλυκό σας από τα 20 λ ψησίματος διότι ανάλογα με το φούρνο σας μπορεί να είναι έτοιμο). Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις 
    κρυώσει καλά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


    Σημείωση:Αν θέλετε το γλυκό σας πιο “παχύ” μπορείτε να το βάλετε σε ταψί διαστάσεων 22×32 εκ. περίπου ή πιο λεπτό σε μεγαλύτερο ταψί. Και αυτή τη περίπτωση θα ελέγξετε καλά το ψήσιμο και της βάσης και της γέμισης. 

Sintayes.gr 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Λεμονόπιτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.