Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Cheesecake με ζελέ κεράσι


Μια συνταγή για ένα υπέροχο γευστικά και οπτικά γλυκό ψυγείου. Cheesecake κυματιστό με ζελέ κεράσι. Δροσερό, ανάλαφρο και πολύ εύγευστο για να το απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φάκελο ζελέ κεράσι χωρίς ζάχαρη [14 γρ.]
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα light Philadelhpia ή Μασκαρπόνε
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης σε σαντιγί
  • 250 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 150 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο πυρέξ διαστάσεων 17Χ27 εκ. και βάθος τουλάχιστον 3 εκ. Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα. Λιώνετε το βούτυρο το ρίχνετε στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε στο πυρέξ το υγρό μείγμα και το πιέζετε στη βάση ομοιόμορφα. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 λ περίπου μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Για τη γέμιση: Βάζετε τη σκόνη ζελέ σε ένα μικρό μπολάκι. Προσθέτετε 3/4 φλ. τσαγιού κοχλαστό νερό και ανακατεύετε καλά με ένα πηρούνι μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε και 3/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λεπτό. Βάζετε το μπολάκι με το ζελέ στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λ περίπου να πήξει.
  4. Σε άλλο μπολάκι βάζετε βάζετε τη σκόνη ζελατίνης, προσθέτετε 2 κ.σ. κοχλαστό νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνη και το αφήνετε στην άκρη να “μουλιάσει”.
  5. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη κρέμα και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. 
  6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και τοποθετείτε κουταλιά κουταλιά το ζελέ πάνω στο μείγμα. Παίρνετε ένα μαχαίρι για βούτυρο, στροβιλίστε το ζελέ μαζί με το μείγμα κρέμας τυριού ώστε να εισέλθει το ζελέ μέσα στη κρέμα και να δημιουργήσετε χρωματιστά κύματα. [Βλέπε φωτογραφία]. Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για όλο το βράδυ. Το κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Cheesecake με ζελέ κεράσι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.