ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η εφαρμογή «Feeding Forward» που εξασφαλίζει φαγητό σε 600.000 άστεγους...
Η εφαρμογή «Feeding Forward» δεν μοιάζει με τις εφαρμογές που συνήθως «κατεβάζουμε» στο κινητό μας τηλέφωνο. Πρόκειται για μία καινοτόμα προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν η 25χρονη σήμερα Κομάλ Αχμάντ ήταν ακόμη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.

Σε έναν περίπατό της στον περιβάλλοντα χώρα του πανεπιστημίου συνάντησε έναν άστεγο άνδρα ο οποίος της ζήτησε κάτι να φάει. Εκείνη τον προσκάλεσε να φάνε μαζί μεσημεριανό και γνωρίζοντάς τον ανακάλυψε πως επρόκειτο για έναν στρατιώτη που είχε πρόσφατα επιστρέψει από το Ιράκ και η ζωή του τα είχε φέρει ανάποδα.

Κατόπιν αυτής της εμπειρίας, η Κομάλ Αχμάντ έλαβε την πρωτοβουλία να κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο προκειμένο το φαγητό που περίσσευε από το εστιατόριο του πανεπιστημίου να δωρίζεται στα τοπικά κέντρα σίτισης αστέγων.

Έτσι, της ήρθε και η ιδέα για το «Feeding Forward». Με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού δίνεται η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να δωρίζουν το φαγητό που τους περισσεύει σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Οδηγοί που εργάζονται για την «Feeding Forward» μεταφέρουν το φαγητό σε όλο το Σαν Φρανσίσκο.

Μέχρι στιγμής 575.000 άστεγοι στο Σαν Φρανσίσκο έχουν επωφεληθεί από τη λειτουργία της εφαρμογής και στα σχέδια της Κομάλ Αχμάντ είναι να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, ακόμη και σε άλλες χώρες.

enikonomia

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η εφαρμογή «Feeding Forward» που εξασφαλίζει φαγητό σε 600.000 άστεγους... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: