Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο κέικ με μπύρα & επικάλυψη κρέμας τυριού



Το τέλειο κέικ σοκολάτας με μαύρη μπύρα, γαρνιρισμένο με κρέμα τυριού.Μια υπέροχη συνταγή της Nigella Lawson για ένα λαχταριστό κέικ, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. 

Υλικά συνταγής

Για το κέικ: 
  • 1 φλ. τσαγιού μπύρα μαύρη (η συνταγή αναφέρει τη Guinness stout)
  • 150 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • ¾ φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¾ φλ. τσαγιού (“Αριάνι’/σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 2 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: 
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών
Εκτέλεση συνταγής
  • Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 22 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος.
  • Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ρίχνετε τη μπύρα και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. 
  • Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη ξινόκρεμα και τη βανίλια, τα ανακατεύετε και αφού αναμιχθούν καλά τα ρίχνετε, ανακατεύοντας, στη κατσαρόλα με το μείγμα μπύρας. Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. 
  • Αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το κέικ σας για 50-55 λ ή μέχρι ή μέχρι να φουσκώσει και γίνει σταθερό στην αφή. Το αφαιρείτε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  • Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Τοποθετείτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα αφράτο, λείο μείγμα. 
  • Όταν κρυώσει καλά το κέικ, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε την επιφάνειά του, με κορνέ ή με ένα κουτάλι, με τη κρέμα τυριού. 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σοκολατένιο κέικ με μπύρα & επικάλυψη κρέμας τυριού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.