ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υπουργική συνάντηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ


Η προοπτική ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη χρήση φυσικού αερίου μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ θα είναι από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Ενέργειας των τριών χωρών στην Αθήνα, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι αποτελεί, όπως είπε, συνέχεια της καθοριστικής συνάντησης στις αρχές του 2016 στη Λευκωσία, όπου επικυρώθηκε η διακήρυξη της Λευκωσίας για τη συνεργασία των τριών χωρών για την ενέργεια.

Ο κ. Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε τα χρονοδιαγράμματα σε τρεις φάσεις για το πώς θα ξεκινήσει η διασύνδεση μεταξύ των τριών χωρών.

Βασικά, πρόσθεσε, θα προωθηθεί κοινή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση φυσικού αερίου και τη διοχέτευση του στην ΕΕ, το οποίο ο υπουργός ενέργειας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική προοπτική.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ο αγωγός eastmed, ελληνικών συμφερόντων, ενδεχομένως να μπει σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί και ότι το όλο θέμα είναι στο τραπέζι προς συζήτηση.

zougla
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Υπουργική συνάντηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: