Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γαριδομακαρονάδα


Μια τέλεια γαριδομακαρονάδα. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητόπου θα απολαύσετε όλη στην οικογένεια και εσείς που νηστεύετε και αυτοί που δεν νηστεύουν με τη προσθήκη φρεσκοτριμμένου τυριού στη μακαρονάδα που θα απογειώσει τη γεύση της.

Υλικά συνταγής
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή ταλιατέλες
  • 1 συσκευασία γαρίδες (700-800 γρ.περίπου) κατεψυγμένες ή φρέσκιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά) ή 1 πρέζα πάπρικα καυτερή
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες  ντοματάκια κονκασέ  ή 5 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί ή ούζο αν σας αρέσει το ούζο και θέλετε πιο έντονη γεύση
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη  και τα κεφάλια και αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα κεφαλάκια της γαρίδας σε 3/4 ποτήρι νερό να βράσουν για 2-3′ για να πάρουμε στραγγισμένο το ζωμό τους.
  3. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο.
  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την πιπερίτσα ή πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από τα κεφαλάκια που βράσαμε.  Σκεπάζουμε να σιγοβράζουμε για 15′ περίπου. 3′ -4′ πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις γαρίδες.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια. Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια στο μισό χρόνο απ΄ότι τα βράζουμε συνήθως και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τις γαρίδες βάζοντας και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τον μακαρονιών,προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  6. Αν θέλουμε ξεχωριστά τα μακαρόνια, τα βράζουμε κανονικά τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε, σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γαριδομακαρονάδα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.