Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοτόπουλο με ρεβύθια και πάπρικα στο φούρνο


Μια απλή, εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο, υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια που σίγουρα θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Υπέροχο κοτόπουλο με ρεβύθια και πάπρικα στο φούρνο. 

Υλικά συνταγής
  • 250 γρ. ρεβύθια
  • 5 μπούτια κοτόπουλου, σύνολο 1 κιλό περίπου, (το επάνω μέρος του μηρού μόνο) με το κόκκαλο και τη πέτσα του
  • 2 κ.σ. πάπρικα (1 κ.σ. καπνιστή + 1 κ.σ. γλυκιά)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύσμα + 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
  1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια από βραδίς. Την επομένη τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10 λ. Στη συνέχεια το ξεπλένετε με πολύ νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα 2 είδη πάπρικας, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη. Τοποθετείτε στο μπολ και τα μπούτια κοτόπουλου και ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά τα μπούτια απ” όλες τις πλευρές με τα μπαχαρικά. Αν έχετε χρόνο αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λ τουλάχιστον ή και ολόκληρο βράδυ (μαζί με τα ρεβύθια) ώστε να διαπεράσουν καλά οι γεύσεις των μπαχαρικών τα μπουτάκια.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, αρκετά μεγάλο για να χωράει τα μπούτια κοτόπουλου και τα ρεβύθια. Στρώνετε στη βάση του ταψιού τις φέτες κρεμμυδιού και τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. 
  4. Αλατοπιπερώνετε τα στραγγισμένα ρεβύθια και τα ρίχνετε στο μπολ με το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε στο μπολ το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα 3/4 του ελαιόλαδου και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν και τα ρεβύθια με τα μπαχαρικά. 
  5. Τοποθετείτε στο ταψί, πάνω από κρεμμύδια, τα μπούτια κοτόπουλου με τη πέτσα προς τα επάνω, αφήνοντας διαστήματα μεταξύ τους για να χωρέσουν τα ρεβύθια. Στα κενά διαστήματα στρώνετε τα ρεβύθια, ρίχνετε το ζωμό κότας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε και ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να ροδίσει και ψηθεί καλά το κοτόπουλο και μαλακώσουν τα ρεβύθια.
  6. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό με σαλάτα και φρέσκο ζεστό ψωμί. 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κοτόπουλο με ρεβύθια και πάπρικα στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.