Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τούρτα μους σοκολάτας


Μια υπέροχη, αφράτη γευστικότατη και ανάλαφρη τούρτα με γευστικότατη πλούσια σε σοκολατένια μους σοκολάτας, με υπέροχη σοκολατένια βάση με παντεσπάνι, γαρνιρισμένη με τριμμένη σοκολάτα. Η απόλυτη συνταγή, αν και δεν είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεσή της , αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει πλήρως τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο, σε όλες τις περιστάσεις.  

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση/παντεσπάνι:
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (125 γρ.+ 55 γρ. χωριστά)
  • 100 γρ. (2/3 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
  • 2 κ.γ. μπράντι
  • Για τη μους σοκολάτας γάλακτος:
  • 400 γρ. σοκολάτας γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36 %, κρύα
  • 1 φύλλο ζελατίνης των 5 γρ. (ή 2 φύλλα των 2,5 γρ. το ένα)
  • Για γαρνίρισμα:
  • τριμμένη σοκολάτα και κακάο ή τριμμένο μπισκότο, ή ροζέτες σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. (με αποσπώμενη βάση). Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά στην υψηλή ταχύτητα για 5 λ μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα 125 γρ. ζάχαρη με 2 κ.σ. νερό και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίξτε το ζεστό σιρόπι μέσα στο κάδο με τα χτυπημένα αυγά, χτυπώντας συνεχώς σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να τρέχει σαν λεπτή κορδελίτσα όταν ανασηκώνετε το χτυπητήρι του μίξερ.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το μείγμα αυγών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το παντεσπάνι για 20-25 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε μέσα στο ταψί για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει καλά. 
  3. Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι, τοποθετείτε τα επιπλέον 55 γρ. ζάχαρη με 2 κ.σ. νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτετε το μπράντυ και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. 
  4. Για τη μους σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας και γάλακτος και κουβερτούρας. Όταν λιώσουν καλά και έχετε μια τελείως λεία σοκολατένια κρέμα την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Εν τω μεταξύ, σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά την αφαιρείτε από τη φωτιά. Σε κρύο νερό μουλιάζετε το φύλλο ζελατίνης για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Το στύβετε καλά, το ρίχνετε μέσα στη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  6. Χτυπάτε με το μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε με πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Δουλεύοντας γρήγορα, ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και το μείγμα ζελατίνης και χτυπάτε για 1-2 δευτερόλεπτα ΜΟΝΟ χωρίς να αφήσετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ απαλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τη σοκολάτα πρέπει να προσθέσετε πολύ γρήγορα και να τη χτυπήσετε την ίδια στιγμή γρήγορα για 1-2 δευτ. διότι διαφορετικά θα δημιουργηθούν κόκκοι.
  7. Για τη συναρμολόγηση: Μεταφέρετε προσεκτικά πάλι το παντεσπάνι μέσα στο ταψί και το βουρτσίζετε με πινέλο με το μείγμα ζάχαρης-μπράντυ. Από πάνω στρώνετε τη μους σοκολάτας, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά. Τη ξεφορμάρετε, τη γαρνίρετε με γαρνιτούρα επιλογής σας και σερβίρετε. 
Σημείωση: Φροντίστε να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες της συνταγής. Επίσης φροντίστε τα υλικά να βρίσκονται στη θερμοκρασία που αναφέρετε στα “υλικά” και στην “εκτέλεση συνταγής”. Από αυτό εξαρτάται η πλήρης επιτυχία του γλυκού σας. 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τούρτα μους σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.