Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπράουνις με υπέροχη κρέμα ζαχαρούχου γάλακτος και νουτέλας


Μια εύκολη συνταγή για το τέλειο σοκολατένιο γλύκισμα. Υπέροχο πυκνό μπράουνις στη βάση,  με τέλεια κρέμα ζαχαρούχου γάλακτος και νουτέλας και σοκολατένιο γλάσο για επικάλυψη. Το απόλυτο γλυκό  για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής
  • Για το μπράουνις:
  • 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο, βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Για τη κρέμα ζαχαρούχου, νουτέλας:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 1 φλ. τσαγιού Μερέντα ή Νουτέλα
  • Για την επικάλυψη:
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22-23 εκ. περίπου.
  2. Για το μπράουνις: Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε και τα αυγά και χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Σε άλλο μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ρίχνετε αυτό το μείγμα σταδιακά στο μπολ με το μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα μπράουνις στο βουτυρωμένο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγεί με μερικά υγρά ψίχουλα κολλημένα πάνω της. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. 
  4. Για τη κρέμα ζαχαρούχου, νουτέλας: Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τις σταγόνες σοκολάτας και τη μερέντα ή νουτέλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά. Μόλις το νερό αρχίζει να σιγοβράζει, ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας και ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  5. Αφαιρείτε το μείγμα από το μπεν μαρί, το αφήνετε στην άκρη για 3 λ περίπου, το ανακατεύετε και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού το στρώνετε ισομερώς πάνω από το ψημένο μπράουνις. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  6. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Όταν κρυώσει και πήξει η κρέμα νουτέλας, φτιάχνετε τη σοκολατένια επικάλυψη. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με το φρέσκο βούτυρο (ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα μετά το ανακατεύετε και ελέγχετε ανά 10 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας σε κάθε έλεγχο) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  7. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα πλέον κρέμα νουτέλας, ισιώνετε την επιφάνεια και το αφήνετε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξει. Κόβετε το γλυκό σας σε μικρά 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μπράουνις με υπέροχη κρέμα ζαχαρούχου γάλακτος και νουτέλας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.