Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γκούλας η αυθεντική Ουγγρική συνταγή


Γκούλας… Η αυθεντική συνταγή για το φημισμένο, αγαπημένο, εύγευστο, σιγομαγειρεμένο,ουγγρικό πιάτο, που σίγουρα θα απολαύσετε στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι αλλά και στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας. Για τέλειο αποτέλεσμα προτείνουμε να ακολουθήσετε τη συνταγή και να σιγοβράσετε το φαγητό για όσες ώρες αναφέρεται στη συνταγή.

Υλικά συνταγής
  • 1.500 γρ. βοδινό (ή μοσχάρι) σπάλα ή κιλότο κομμένη σε κύβους 2,5 εκ. περίπου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη κάθετα και μετά σε φέτες 1 εκ. περίπου
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 500 γρ. μικρές πατάτες baby κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125ml) λευκό κρασί
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού (380 ml ) ζωμός βοδινού
  • αλάτι πιπέρι
  • ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού και ξυνόκρεμα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
  1. Αφήνετε το κρέας 1 περίπου ώρα εκτός ψυγείου για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβετε σε κύβους και το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε με μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε, σε 3 δόσεις, τα κομμάτια κρέατος, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με τσιμπίδα, για 3-4 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Το μεταφέρετε σε μπολ. 
  2. Προσθέτετε στη ζεστή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει και ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τους σπόρους κύμινου και  ανακατεύετε για 1 λ να βγάλουν τα αρώματά τους. Απομακρύνετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτετε τη πάπρικα και ανακατεύετε για 1/2 λ να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνετε τις πατάτες, ανακατεύετε για 1 λ και προσθέτετε και το σοταρισμένο κρέας, το κρασί, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 φλ. ζωμό βοδινού και τον υπόλοιπο ζωμό βοδινού. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
  4. Μετά τις 2 ώρες αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για άλλα 10-15 λ. Σερβίρετε ζεστό το γκούλας γαρνιρισμένο με ξινόκρεμα και ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού. 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γκούλας η αυθεντική Ουγγρική συνταγή Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.