Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τούρτα σοκολάτας με φουντούκια


Τούρτα σοκολάτας με φουντούκια γαρνιρισμένη με ροδοπέταλα ζαχαρωμένα. Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Θα εντυπωσιαστείτε με τη γεύση και την εμφάνισή του.

Υλικά συνταγής
  • Για το κέικ / παντεσπάνι: *
  • 6 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 200 γρ. φουντούκια ανάλατα, ψημένα, χοντροκομμένα
  • Για τη “γκανάς” σοκολάτας γάλακτος:
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Για τη “γκανάς” σοκολάτας κουβερτούρας:
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα:
  • ροδοπέταλα από 6 τριαντάφυλλα μικρής τριανταφυλλιάς 
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ.
  2. Για το κέικ/παντεσπάνι: Βάζετε σε μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε στο μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.  Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε σταδιακά, κοσκινισμένα, το αλεύρι, το  κακάο,το κορν φλάουερ και το γάλα και ανακατεύετε με κουτάλα ή μαρίζ,  μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. Βγάλτε το από το φούρνο και αναποδογυρίστε το σε σχάρα για να κρυώσει.
  4. Για τη γκανάς σοκολάτας γάλακτος & κουβερτούρας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε έξω ή στο ψυγείο για να κρυώσει και σφίξει ελαφρώς [όχι να παγώσει]. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη σοκολάτα κουβερτούρα.
  5. Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα: Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού σε μπολάκι. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα δίσκο. Με ένα μικρό πινέλο, “βουρτσίζετε” τα ροδοπέταλα με το ασπράδι καλά και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη. Τα αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
  6. Για τη συναρμολόγιση: Με ένα κοφτερό πριονωτό μαχαίρι, κόβετε οριζοντίως το κέϊκ/ παντεσπάνι σε 4 φέτες. Τοποθετείστε σε πιατέλα το κάτω γύρο, τη βάση. Την αλείφετε με το 1/3 της γκανάς σοκολάτας γάλακτος και πασπαλίζετε από πάνω το 1/3 των φουντουκιών. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές τελειώνοντας με την επάνω πλευρά του κέϊκ. Αλείψτε τη τούρτα με τη γκανάς σοκολάτας κουβερτούρας και γαρνίρετε με τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.
* Προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να “βουρτσίσετε” τις φέτες του παντεσπανιού, με σιρόπι με τη βοήθεια ενός πινέλου. Σε αυτή τη περίπτωση  βράστε για 4 λεπτά, 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγη βανίλια.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τούρτα σοκολάτας με φουντούκια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.