ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ - ΔΕΠΑ
Η τροφοδοσία αυτών των περιοχών/καταναλωτών θα πραγματοποιείται σε μορφή υγροποιημένου ή/και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η ΔΕΗ ΔΕΗ-3,13% και η ΔΕΠΑ, με αντικείμενο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο νησιωτικών και άλλων περιοχών, καθώς και καταναλωτών απομακρυσμένων από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, «στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού την παροχή συνδυασμένων ενεργειακών προϊόντων σε τοπικό επίπεδο».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η ΔΕΠΑ έχει σαν βασική στρατηγική κατεύθυνση τη μέγιστη δυνατή επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Στη βάση αυτή σκοπεύει να αναπτύξει νέα δραστηριότητα με αντικείμενο την τροφοδοσία απομακρυσμένων από το ΕΣΦΑ περιοχών και καταναλωτών, με κύριο στόχο την τροφοδοσία της Δυτικής και της Νησιωτικής Ελλάδας, που δεν διαθέτουν δίκτυα, αλλά και μεμονωμένων καταναλωτών σε απόσταση από υφιστάμενα δίκτυα.

Η τροφοδοσία αυτών των περιοχών/καταναλωτών θα πραγματοποιείται σε μορφή υγροποιημένου ή/και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Με τη σειρά της η ΔΕΗ, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στις διαμορφούμενες νέες συνθήκες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, έχει στρατηγική κατεύθυνση την επιχειρηματική δραστηριοποίησή της και σε άλλους τομείς και προϊόντα, μεταξύ των οποίων το φυσικό αέριο. «Ειδικότερα, μάλιστα, στα μη διασυνδεδεμένα νησιά όπου η διείσδυση του φυσικού αερίου μπορεί να υποστηριχθεί από τη δική της αυτόνομη θερμική παραγωγή», προσθέτει η ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού τη δυνατότητα και το πλαίσιο συνεργασίας τους στον τομέα αυτό, καθώς και την παροχή συνδυασμένων ενεργειακών προϊόντων σε τοπικό επίπεδο. «Η υλοποίηση συνεργασίας των δύο πλευρών στο συγκεκριμένο αντικείμενο θα πραγματοποιηθεί με πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού και με συμμετοχή και εταιρειών του ιδιωτικού τομέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ.
 
naftemporiki
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ - ΔΕΠΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: