Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη


Υπέροχο σιροπιαστό, μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού με αμύγδαλο χωρίς γλουτένη. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο κέικ, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής
  • 2 πορτοκάλια 
  • 4 αυγά
  • 315 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • 300 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψυχα + 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 μεγάλου πορτοκαλιού το ξύσμα και χυμό του
  • 100 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 60 ml νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού (σε όλα τα σούπερ μάρκετ) 
Εκτέλεση συνταγής
  1. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 20 εκ. το λαδώνετε και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος. Πολτοποιείτε στο multi τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε σκόνη.
  2. Τοποθετείτε τα πορτοκάλια σε μεγάλη κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με κρύο νερό, τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 15 λ από την ώρα βρασμού και τα στραγγίζετε. Τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, τα ξανασκεπάζετε με κρύο νερό και τα βράζετε πάλι για 15 λ από την ώρα βρασμού. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά (3 φορές σύνολο) για να ξεπικρίσουν και μαλακώσουν καλά τα πορτοκάλια. 
  3. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα κόβετε σε κομμάτια. Μόλις μισοκρυώσουν αφαιρείτε τα κουκούτσια και μετά τα πολτοποιείτε μαζί με τη φλούδα τους σε μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν καλά σαν πουρές. 
  4. Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, τη θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα και το κάρδαμο. Ανακατεύετε το μείγμα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για 1:10 -1:15 ώρα περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  6. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού, ανακατεύετε και μόλις χλιαρύνει περιχύνετε το κέικ. Το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. Συνοδεύστε το με τυρί
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κέικ πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.