Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ μερέντας με γλάσο ινδοκάρυδου


Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό, υγρό κέικ μερέντας καλυμμένο με γλάσο ινδοκάρυδου. Τόσο απλό στην εκτέλεσή του, τόσο γευστικό και υπέροχο στη γεύση του.

Υλικά συνταγής
  • Για το κέικ:
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας (ή ανάμικτο ελαιόλαδο + σπορέλαιο)
  • 1/2 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. τσαγιού Μερέντα ή Νουτέλα
  • Για το γλάσο ινδοκάρυδου:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάμικτο ελαιόλαδο + σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης σε σαντιγί 
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το κέικ Μερέντας: Σε μεγάλο μπολ βάζετε το μείγμα λαδιού- σπορέλαιου και τη σκόνη κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα αυγών ζάχαρης μέσα στο μείγμα λαδιού κακάου και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι και το προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη μερέντα ή νουτέλα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Λαδώνετε ένα ταψί 22 x 32 εκ., ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 32-35 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει πλήρως.
  5. Για το γλάσο ινδοκάρυδου: Βάζετε σε μπολ το λάδι (ελαιόλαδο-σπορέλαιο), το ρούμι (προαιρετικά) και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε σταδιακά, σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. 
  6. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το κρύο πλέον κέικ μερέντας και πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κέικ μερέντας με γλάσο ινδοκάρυδου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.