Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ με σταφίδες & καρύδια


Λαχταριστό και πεντανόστιμο κέικ με σταφίδες και καρύδια. Μια απλή και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα γευστικότατο κέικ για όλες τις περιστάσεις και όλες τις ηλικίες. Απολαύστε το !!!

Υλικά συνταγής
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ λίγο επιπέον για πασπάλισμα φόρμας)
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλλα σκόνη
  • 1/2  κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 5 αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (+ λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας)
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες (σουλτανίνα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς, ρυθμισμένο με θερμοκρασία μόνο από κάτω. Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Βρέχετε τις σταφίδες, τις πασπαλίζετε με αλεύρι, τινάζετε καλά το περίσσιο αλεύρι και τις αφήνετε στην άκρη. Αυτή η διαδικασία γίνεται για να μη κατέβουν κατά το ψήσιμο οι σταφίδες στο πάτο της φόρμας.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα και το γαρίφαλο και τα ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν. Τα αφήνετε στην άκρη. 
  3. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 10 λ περίπου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφρατέψει καλά το μείγμα. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και προσθέτετε σιγά σιγά το σπορέλαιο, το μείγμα αλευριού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα, χτυπώντας διαρκώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το κέικ στην έτοιμη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο με θερμοκρασία μόνο από κάτω για 25 λ. Στη συνέχεια ρυθμίζετε το διακόπτη του φούρνου σας σε θερμοκρασία πάνω-κάτω και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λ περίπου.
  5. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρετε. Όταν κρυώσει εντελώς το πασπαλίζετε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μόνο σταφίδες στο κέικ σας χωρίς τη προσθήκη καρυδιών. Σε αυτή τη περίπτωση θα βάλετε 1 φλ. τσαγιού σταφίδες. 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κέικ με σταφίδες & καρύδια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.