Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κεφτεδάκια γεμιστά με τσένταρ & σπιτική κέτσαπ


Κεφτεδάκια γεμιστά με τσένταρ με ντιπ σπιτικής κέτσαπ. Σίγουραθα σας φανεί “μπελαλίδικη” και χρονοβόρα η παρασκευή της κέτσαπ, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημειώσει με τη γεύση της. Η ποσότητα που θα φτιάξετε διατηρείται για 1 μήνα στο ψυγείο για να την απολαμβάνετε με τα ψητά σας, τα χάμπουργκερ, τις τηγανιτές πατάτες…

Υλικά συνταγής
  • Για τα κεφτεδάκια: 
  • Υλικά για κεφτεδάκια βλέπε εδώ
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε καρεδάκια
  • Για τη σπιτική κέτσαπ:
  • 12 ώριμες ντομάτες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες στο multi
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 4-5 κόκκοι μαύρου πιπεριού 
  • 100 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τα κεφτεδάκια: Ζυμώνετε τα κεφτεδάκια [βλέπε οδηγίες εκτέλεσης συνταγής εδώ]. Προσθέτετε ένα κομματάκι τυρί τσένταρ, διπλώνετε και κλείνετε καλά το τυρί μέσα στο κιμά. Πλάθετε μπαλάκια και τα τηγανίζετε σε σπορέλαιο στη φριτέζα, σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Για τη σπιτική κέτσαπ: Χαράζετε σταυρωτά τις ντοµάτες στο κάτω µέρος και τις βυθίζετε σε ένα µπολ µε βραστό νερό για 15 – 20 δευτερόλεπτα. Έπειτα τις ξεφλουδίζετε εύκολα με το χέρι και τις κόβετε σε µεγάλα κοµµάτια. Σε µια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τις ξεφλουδισμένες ντοµάτες και µαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 15 – 20 λεπτά.
  3. Πολτοποιείτε τις ντοµάτες, µαζί µε το ελαιόλαδο, στο µύλο των λαχανικών [ή στο µούλτι] και ρίχνετε το πολτό µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά σε µια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 – 4 ώρες, σε πολύ χαμηλή φωτιά, µέχρι η κέτσαπ να δέσει και να πήξει.
  4. Βάζετε τη κέτσαπ όσο είναι ακόµα ζεστή σε αποστειρωμένα μπουκάλια που κλείνουν µε καπάκι ή σε βάζα και κλείνετε καλά. Συντηρείται στο ψυγείο για 1 µήνα.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Κεφτεδάκια γεμιστά με τσένταρ & σπιτική κέτσαπ Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.