Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχάρι με κόκκινο κρασί & λαχανικά

Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά βρασμένο σε κόκκινο κρασί. Κάθε σπίτι στην Ελλάδα έχει και από μια συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι. Παλιά ήταν ένα παραδοσιακό, γιορτινό Κυριακάτικο πιάτο σε κάθε σπίτι στην Ελληνική παράδοση. Τώρα το κοκκινιστό μοσχαράκι έχει ενταχθεί στη καθημερινότητα των νοικοκυριών σερβιρισμένο με πολλές παραλλαγές όπως, ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ζυμαρικά αρεσκείας σας. Ότι συνοδευτικό και αν διαλέξετε, μια μερίδα δεν είναι ποτέ αρκετή. 

Υλικά συνταγής
  • 2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα ή ελιά, κομμένη σε κομμάτια 4 εκ. 
  • 60 ml (1/4 φλ.) ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερό κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κοτσάνια σέλινο ή σέλερι καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο, χοντροκομμένο
  • 375ml (1 1/2 φλ.) κόκκινο κρασί
  • 2 κουτιά (400 γρ. το ένα) ντοματάκια κονκασέ σε χυμό ντομάτας
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 500ml (2 φλ) νερό
  • 2 κύβους ζωμό βοδινού, θρυμματισμένους
  • 1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • ζυμαρικό βίδες για συνοδευτικό (Προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
  1. Κόβετε το κρέας σε κομμάτια 4 εκ. περίπου και το αλατοπιπερώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαριά βάση, ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το 1/4 των κομματιών του κρέατος για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για άλλες 3 φορές με τις υπόλοιπες παρτίδες κρέατος.
  2. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρετε το κρεμμυδι με το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας για 4-5 λ ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ρίχνετε το κρασί, ξύνετε τη βάση της κατσαρόλας για να αποσπαστούν κάποια κομμάτια κρέατος ή λαχανικών που έχουν κολλήσει στη βάση της. 
  3. Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τα σοταρισμένα κομμάτια κρέατος, το τοματοπελτέ και τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας, τις ντομάτες κονκασέ, το νερό και το ζωμό βωδινού. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κρέας για για 1 1/2 ώρες. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για άλλα 30 λ. 
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη κάπαρη και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα, για άλλα 10 λ. Προσθέτετε τα φύλλα ρίγανης, ανακατεύετε απαλά και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά. Το σερβίρετε με ζυμαρικό βίδες ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας. 
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχάρι με κόκκινο κρασί & λαχανικά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.